Banyo Sonrası Neden Bornoz Kullanmalısınız?

Banyo Sonrası Neden Bornoz Kullanmalısınız?

KÖPEĞİNİZ İÇİN NEDEN KÖPEK BORNOZU KULLANMALISINIZ

Köpekler, ailenizin diğer tüm üyeleriyle aynı nezaket ve saygıyla muamele görmeyi hak ediyor. Ama onları nasıl giydirirsiniz? Hem köpek sahibi hem de köpek için bir takım faydalar sağlayan köpek kıyafetlerini düşünün. Köpek yeleği bu anlamda önemli bir kıyafet modelidir.

Köpek Kıyafet Modelleri

Birçok köpek kıyafeti modelleri mevcuttur. En popüler olanlardan biri, soğuk mevsimlerde veya evcil hayvanınız üşüdüğünde giyebileceği bir kazaktır.

  • Köpek paltosu
  • Köpek ayakkabısı
  • Köpek koşumu
  • Köpek tişörtü

Köpek kıyafet modelleri arasında her birinin ayrı bir önemi vardır. Bu kıyafetlerin kullanım sıklığı, hava şartlarına, köpeğin cinsine ve boyutlarına göre zaman içinde değişiklik arz eder.

Köpek Yeleği Özellikleri

Mikrofiber giysiler evcil hayvanınızın cildine uygundur. Ayrıca evcil hayvanınızın kişiliğine mükemmel şekilde uyması için çeşitli renk, desen ve boyutlarda gelirler. Mikrofiber giysilerin yüksek emicilik oranı vardır bu da hızlı bir şekilde kuruması için evcil hayvanınızdaki nemi hızla uzaklaştırabilecekleri anlamına gelir.

Köpek Yeleğinin en önemli kullanım yeri ise evdir. Güzel bir banyodan sonra köpeğinizi her ne kadar güzel kurulasanız da doğası gereği kendini nemli hisseder ve kendini çimlere atıp kurulanmak ister. Fakat evde olduğu için böyle bir şansı olmadığından dolayı, köpeğiniz kurulanmak için büyük ihtimalle mobilyalarınızı bu amaç için kullanacaktır. Hem mobilyalarınızı ıslanmaktan ve sürtünmekten korumak hem de köpeğinizin tam olarak kurulanması için (banyo sonrası kalan nem hissi) köpeğinize OYA PET mikrofiber köpek yeleğini giydirip evin içinde 1-2 saat gezmesine müsaade edebilirsiniz bu sayede hem köpeğiniz tam anlamıyla kurulanmış hisseder hem de mobilyalarınız ıslanmaz 😊

Bu anlamda, köpek yeleği seçerken pamuk malzemeden üretilmiş yeleklerden ziyade mikrofiber özellikli yelekleri tercih etmekte fayda vardır. Pamuk ürünler kolayca koku yapar. Öte yandan mikrofiber ürünler hızlı kurur ve kuruduktan sonra kolayca tekrar kullanılır. Oya Pet’in köpekler için özel olarak tasarlamış olduğu mikrofiber köpek yelekleri ile sizler de köpeğinizin kış aylarında üşümemesini ve daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Köpek Paltosu Temizliği

Köpeğiniz tüylü bir arkadaşsa, yapılması gereken çok fazla bakım olduğunu bilirsiniz. Evcil hayvan sahiplerinin unutabileceği bir şey, evcil hayvanlarının kıyafetleri için gereken bakımdır. Yüksek kaliteli bir köpek palto ve yağmurluğu kıyafeti seti, mikrofiber özelliklere sahipse daha uzun süre dayanır.

Köpek paltosu temizliği yapmadan önce kullanım talimatını okuduğunuzdan emin olun. Farklı kumaşlar, kalitelerini ve renklerini korumak için farklı işlemler gerektirir. Örneğin, naylonu soğuk suda yıkamanız gerekecek, aksi takdirde sıcak suda deforme hale gelebilir. Yünlü çamaşırlar için kullanmanız gereken deterjan türü ile mikrofiber giysiler için önerilen deterjan türü arasında da fark vardır.

Köpek yeleği yıkarken, öncelikle uygun bir deterjan kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Çamaşır suyu veya yumuşatıcı içeren deterjanlar, köpeğinizin kıyafetlerindeki renklerin solmasına neden olur. İkinci ipucu, köpeğinizin kıyafetlerini diğer kıyafetlerden ayrı olarak yıkamaktır. Bu, giysi üzerindeki rengin korunmasına yardımcı olacaktır, çünkü giysiyi yıkarken üzerine kumaş bulaşmayacaktır.