Banyodan Sonra Köpeğinizi Kurutmanın 4 Yöntemi

Banyodan Sonra Köpeğinizi Kurutmanın 4 Yöntemi

Yoğun kimyasal içerikli şampuanlar ile yıkanan köpeklerin derilerinde birtakım sorunlar baş gösterir. Köpeklerin deri yapısı insanların deri yapısından farklı olduğu için köpekler, insanlar kadar sık yıkanmaz. Köpeklerinin tüylerinin ve derilerinin sağlığı için köpekleri yıkadıktan sonra güzelce kurutmak gerekir. Köpek yıkandıktan sonra nasıl kurutulusorusuna karşılık 4 yöntem vardır.

Köpek Kurutma Makinesi ile Kurutma

Köpek nasıl kurutulur sorusuna pek çok farklı cevap verilir. Köpek kurutma makinası ise bu cevaplardan yanlış olanıdır. Köpek kurutma makinesinin kullanılması köpeğe zarar verir. Çünkü köpeğin hassas tüyleri, makineye yakından maruz kalırsa zarar görebilir. Köpek kurutma makinesinin, köpek derisinde lezyon oluşumuna neden olabilir.

Açık Havada Kurutma 

Köpekler banyo sonrası iyi kurulanmazlarsa hasta olurlar. Soğuk algınlığı, solunum yolu rahatsızlıkları ve mide-bağırsak enfeksiyonu gibi üzücü durumlar yaşanabilir. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek adına, köpeklerin kurutulması elzemdir. Peki ama köpek nasıl kurulanır?

Köpekler yıkandıktan sonra kendilerini hemen çimlere atarlar. Köpekler, banyo sırasında kendi kokularını kaybettikleri için kokuları geri kazanmak isterler. Bu anlamda, köpek yıkandıktan ve güzelce kurulandıktan sonra dışarı çıkarılabilir. Köpek kendi kokusunu geri kazanmak için kendini çimlere atar. Bu sırada güneşli bir havada, köpeğin derisi ve tüyleri iyice ısınır. Köpek için açık ve güneşli bir havada kurumak eğlenceli olacaktır. 

Köpek Havlusu ile Kuruluma

Köpekleri kuruluma yöntemleri arasında en sık tercih edileni, havlu ile kurutma yöntemidir. Bu yöntem uygulanırken bazı noktalara hassasiyet göstermek önemlidir.

  • Köpek kurulaması için köpeğe özel bir havlu alınır. Köpeğiniz için özel üretilmiş olan Oyapet mikrofiber köpek havlusunu tercih edebilirsiniz.
  • Banyo sonrası, köpek sallanmak suretiyle tüylerindeki suların bir kısmından kurtulur.
  • Köpeğin cinsine, yaşına ve boyutlarına uygun bir havlu tercih edilmelidir.
  • Yumuşak ve emiş gücü yüksek havlular kurutma işlemini kolaylaştırır.
  • Köpekler kurutulduktan sonra yumuşak uçlu bir fırça ile tüyleri taranır.

Köpeği Saç Kurutma Makinesi ile Kurutmak

Köpek kurutma makinası haricinde köpekler saç kurutma makinası ile de kurutulmamalıdır. önemli olan köpeğin sağlıklı olmasıdır. Köpek kurutmanın püf noktaları arasında, köpeğin hassasiyetlerine saygılı olmak vardır. Bunun için saç kurutma makinasını direkt köpeğe doğrultmamak gerekir. Köpekleri kurutmanın en sağlıklı ve etkili yöntemi, köpek havlusu ile kurutmaktır. Su emici ve hızlı koruyan köpek havluları köpeğin kurutulması için vazgeçilmez ürünlerdir. Kokuya neden olmayan Oyapet mikrofiber köpek havlusu, köpekler için özel üretildiklerinden normal pamuklu havlulara göre 7 kat fazla su emerler, hızlı kurur, tüy tutmaz ve kötü kokmazlar 4-5 defaya kadar yıkanmadan kullanabilir. Ayrıca köpeklerin de hoşlarına gider.