Köpeğin Banyosu Sırasında Önemli Noktalar

Köpeğin Banyosu Sırasında Önemli Noktalar

İlk olarak bilinmesi gereken konu; köpeklerin derileri ile insanların derilerinin aynı yapıda olmadıklarıdır. Bu nedenle, insan bedenin yıkanması gereken sıklık ile köpek derisinin yıkanması gereken sıklığı birbirinden ayırmak gerekir.

  • Köpekler için banyo hazır hale getirilmelidir.
  • Banyoya sokulmadan evvel, yumuşak uçlu bir fırça yardımıyla, tüyler güzelce taranmalıdır.
  • Ilık ısıda bir su ile köpeğin kulak ve gözlerine su kaçırmamaya gayret ederek, dikkatlice yıkanır.
  • Köpek banyo seti ürünlerinin organik ağırlıklı olmasına özen gösterilmelidir.

Köpeğin banyosu tamamlandıktan sonra, köpek havlusuyla güzelce kurulanmalıdır. Köpeği banyo yaptırma konusu kadar önemli olan konu köpeğin kurulanması meselesidir.

Köpek Banyo Seti Ürünleri 

Köpeklerin derileri insan derisinden farklıdır. İnsanlar için kullanılan ürünlerin köpekler üzerinde kullanılması doğru olmaz. Örneğin, sabun ile yıkanan köpeklerin, tüyleri daha çok dökülmeye başlar. Köpeğin ilk banyosu yaptırılmadan evvel köpek banyo seti ürünlerinin alınmış olması gerekir.

  • Köpek şampuanı; bu ürün ne kadar organik içeriği fazla olan bir ürün olursa o kadar iyi olur
  • Köpek yıkama eldiveni; köpeğin hassas tüylerinin bakımı için gereklidir
  • Köpek yıkama küveti
  • Köpek tarama ve yıkama fırçası
  • Köpek kurulama ürünleri: havlu ve tulum gibi

Bu ürünler, köpeğin cinsine ve yaşına uygun olarak seçilmelidir.

Köpek Ne kadar Sıklıkla Banyo Yaptırılır?

Bir köpek sahibi olmadan önce, köpekler hakkında ön bir hazırlık yapılması önemlidir. Bu ön hazırlık aşmasında karşılaşılan sorulardan biri, köpeklerin banyo yaptırılma sıklığıdır. Köpek banyosu, mevsim koşullarına göre değişkenlik gösterir. Önemli olan nokta, köpeğin deri yapısı farklı olduğundan, insanlar kadar çok terlemez. Köpekler insanlardan farklı olarak sadece patilerinden ve kulaklarından terlerler. Kendilerini soğutmak için dillerini dışarıda tutarlar. Bu sayede vücutları serinler. Serinletmek için yazın yıkanabilirler. Temizlemek için de doğru şampuan kullanma ve kurulama en önemli etkendir.

Çok sık yıkanan değil, doğru ve düzgün bir şekilde kurulanmayan köpekler hasta olur. Köpeğin durumuna ve ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterse de köpekler haftada 1 kez yıkanabilir.