Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanır?

Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanır?

Köpekler yıkanır mı sorusu çoğu kişinin aklına gelebilir. Köpekler, ilgili şartlar göz önünde bulundurularak elbette yıkanabilir. Pek çok köpek cinsi, suyu çok sever. Bu yüzden, sahipleri köpeklerini mutlu etmek adına onları sık sık yıkamak ister ancak köpeklerin eğitiminde olduğu gibi köpeklerin yıkanmasında da bazı kurallara dikkat etmek gerekir.

  • Yaz aylarında, ihtiyaca ve köpeğinizin durumuna göre haftada iki, üç kere yıkanabilir
  • Soğuk havalarda, ihtiyaca ve köpeğinizin durumuna göre haftada bir kere yıkanabilir
  • Köpekler, özel köpek ürünleri aracılığıyla yıkanmalıdır.
  • Köpekler yıkandıktan sonra muhakkak özenli bir şekilde kurutulmalıdır. Bu noktada OYA PET kurulama çözümleri sizin için çok iyi kolaylık olacaktır

Bu kriterler doğrultusunda köpekler yıkanabilir. Özellikle, köpeklerin kurulanmasına ve köpekleri onlar için özel üretilmiş olan ürünler ile yıkamak konusunda dikkat etmek gerekir. Ayrıca, pamuklu havluların kötü koku yaptığı unutulmamalıdır. Bu kokudan rahatsız olabileceğiniz için pamuklu havluları tercih etmeniz önerilmez. Köpeklerinizi doğru bir şekilde kurulayabilmek için OYA PET Mikrofiber köpek havlusu veya kurulama tulumu tercih edebilirsiniz çünkü OYA PET Mikrofiber köpek havlusu normal havlulara kıyasla 7 kat fazla su emer, hızlı kurur, kötü koku yapmaz, tek bir yıkamayla 4-5 defa kullanılabilir ve bir diğer önemli özelliği ise tüy tutmaz kurulama sonrası havluyu kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Köpek Havlusu Özellikleri

Köpek havluları pek çok farklı özellik içerir. Bu özelliklerin araştırılıp, köpeğe uygun olanın alınması gerekir.

  • Taşınabilirlik; pratik bir kullanım için havlunun rahatlıkla taşınması önemlidir
  • Hızlı Kuruma, köpeğin bir an önce normal ısısına dönebilmesi adına emici özellikte havlular tercih edilmelidir
  • Yumuşaklık, havlunun kumaşının yumuşak olması köpeklerin rahat hissetmesini sağlar.
  • Yavru köpek havlusu, daha yeterince gelişememiş olan yavruların, havluları kendi boyutlarına uygun olmalıdır.
  • Suyu hızlı emmeli
  • Havlunun kendisinin hızlı kuruması
  • Havlunun koku yapmaması
  • Havlunun tüy tutmaması

Köpek havlusu alırken boyutlarına da dikkat etmek gerekmektedir. Küçük ırklar ve yavru köpekler için 60x90, büyük ırklar ve yetişkin köpekler içinse 80x120 boyutlarındaki havlular idealdir. Köpek havlusu alırken pamuklu havlu almamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü pamuklu havlular köpeklerin kurulanması için iyi bir çözüm değildir sebebi ise köpekler genelde çok tüylü dostlarımızdır bu yüzden pamuklu havlu size tam istediğiniz çözümü üretemez, kurulamadan sonra çok kötü bir koku bırakır ve bu yüzden her kurulama sonrası yıkamak gerekir, tüy tutar kurulama sonrası tüyleri temizlemek zordur, daha az su emer ve hızlı kuruyamazlar.

Boyutlarına Göre Köpek Havlusu Seçimi

Köpekler narin canlılardır. Onlara karşı insanlara davranıldığı gibi davranılmamalı, onların özel ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmelidir. Bu çerçevede, banyosu biten bir köpeğin kurulanması ciddiyetle yapılması gereken bir işlemdir.

Köpek kurulama havlusu, köpeğin cinsine uygun bir havlu olmalıdır. Yavru köpek ile yetişkin köpek arasında ebat olarak farklılıklar bulunur. Bu bağlamda, köpek havlusu seçimi yapılırken, sahip olunan köpeğin boyutunu hesap etmek gerekir.

Köpek banyo havlusu ve tulum boyutları 60x90cm ve 80x120cm veya S-M-L-XL gibi kalıplardan oluşur. Bu boyutlar köpeklere en uygun çözüm için tekstil mühendisimiz tarafından belirlenmiştir. Köpeğin, göğüs, boyun ve sırt uzunluğu göz önünde bulundurularak oluşturulan kalıplar sayesinde her köpeğin kendi boyutuna uygun bir köpek temizlik havlusu olabilir.

Küçük ırklar ve yavru köpekler için 60x90 cm veya S-M ebatları uygundur. Büyük köpekler için ise 80x120 cm veya L-XL ebatlarındaki havlular tercih edilebilir.

Ancak köpek kurulama havlusu ve tulumu seçerken en önemli etkenlerden biri ise köpeğinizin ne kadar tüylü olduğudur. Bunu göz önünde bulundurmak doğru köpek havlusu ve tulumu seçimi için önemlidir.