Neden Köpeklerin Patileri ve Vücutları Islak Mendille Temizlenmemeli?

Neden Köpeklerin Patileri ve Vücutları Islak Mendille Temizlenmemeli?


Köpeklerin bakımı ve temizliği konusunda özel ürünleri tercih etmek oldukça önemlidir. Pati, Cilt ve Tüy sağlığı açısından en doğru ürünler ile temizlik yaparak köpeğinizin temizlik ihtiyacını daha güvenilir bir şekilde karşılayabilirsiniz. Bunun için özel olarak üretilen köpek temizleme mendili yerine daha doğal bir yöntem olan suyla yıkama ve havluyla kurulamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz. Köpeklerin pati ve vücutlarını ıslak mendille temizlememenizin sebepleri aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Köpek mendili ile temizlemek verimli olmayabilir. Bunun yerine su ile temizleyip, havlu ile kurulamak hem doğal hem de daha sürdürülebilirdir.
  • Köpek havlularının emiciliği yüksektir ve hızlı kuruduğu için tekrar kullanım için de pratiktir.
  • Makinede yıkanabilen köpek havluları tekrar tekrar kullanılabilir.
  • Islak mendiller köpeğinizin derisine kimyasal maddeler bulaştırarak tahriş olmasına sebep olabilir.
  • Sürekli dışarı çıkması gereken köpeklerin patisini temizlemenin en kolay ve hijyenik yolu suyla yıkadıktan sonra havlu ile kurulamaktır. Böylece dışarıdan eve mikrop gelmediğine emin olabilirsiniz.

Köpek patilerini ve vücudunu temizlemek için köpek mendili olarak özel üretilen seçenekler de vardır. Ancak bunun yerine köpeğinizi daha sağlıklı, güvenilir ve doğal bir şekilde temizlemek istiyorsanız, sizin için en ideal yöntem su ile yıkamak ve oyapet havluyla kurulamaktır. Mümkün olduğunca köpeğinizi temizlemek için banyo yöntemini tercih etmelisiniz. Bu sayede köpeğinizin tüyleri ve vücudunun tertemiz olduğundan emin olabilirsiniz. Aynı zamanda zararsız bir temizlik imkanı sunan yıkama sonrası özel olarak tasarlanan kurulama havluları ile köpeğinizin tüylerinin kısa süre içinde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Köpekleri Temizlemek için Hangi Yöntemler Tercih Edilebilir?

Köpeklerin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımlarının yapılması sağlıkları için çok önemlidir. Bunun için köpek silme mendili gibi yöntemler olsa da daha doğal, zararsız ve doğal bir yöntem olarak patili dostlarınızı yıkamayı tercih edebilirsiniz. Böylece hem köpeğinizin rahatlamasını sağlayabilir hem de gerçekten temizlendiğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca Oyapet havlularını tercih ederek tüyleri havada uçuşmadan, hassas bir şekilde ve kısa süre içinde köpeğiniz tüylerinin kurumasını sağlayabilirsiniz. Eğer köpeğiniz dışarı çıkınca çok kirleniyorsa banyo ve süper oyapet  köpek havlu ikilisi sizin için en güvenilir ve doğal yöntemdir.  

Köpek temizliği için doğru ürünleri tercih etmek her zaman hassas bir konudur. Çünkü zararlı maddeler içeren ürünler ile temizlik ve bakım yapılırsa, köpeklerin ciddi sağlık sorunları yaşamasına neden olunabilir. Islak mendil gibi kimyasal içerikli bir ürünle temizlik yaptığınızda köpeğinizin patilerinin bu kimyasalları emmesine ve çeşitli zararlar almasına neden olabilirsiniz. Köpek pati temizleme mendili yöntemi ise yıkama ve kurulama kadar etkili bir yöntem olmayabilir. Antibakteriyel özelliği, yumuşak dokusu ve emici yapısı sayesinde Oyapet havluları ile köpeğinizin bakımında büyük bir rol üstlenir.